Zelfgemaakt

De extra keukenkast

Met een verhuizing in het vooruitzicht, maar met alleen maar één schets van de keuken en wat plattegronden van ons nieuwbouwhuis begon ik met toch wat zorgen te maken: we komen uit een jaren ‘60 flat met 4 flinke inbouwkasten. De enige kasten die we bezitten zijn een boekenkast en twee nachtkastjes.

Op de schets zag de keuken er wat kleiner uit dan onze oude keuken. Misschien wel even groot maar minder bovenkastjes, want die zijn niet meer in. En een inbouw oven, koelkast en vaatwasser. Dus amper ruimte voor mijn uitgebreide serviescollectie en onze keukenspullen.

Uiteindelijk zag ik het licht en bedacht me dat een dressoir in de juiste maat en hoogte (90 cm) wel uitkomst zou kunnen bieden. De keuken is breed genoeg, onze relatief nieuwe koelvriescombinatie zouden we aan lege muur ook nog kwijt kunnen en dan is er nog genoeg ruimte voor een kast.

Na wat speuren op Marktplaats spotte ik juist vanuit de bus een kast in de etalage van de kringloopwinkel. Ik wilde ‘mooie kast’ zeggen maar blank eiken is niet helemaal mijn stijl. Toch snelde ik de volgende dag naar de winkel om de kast op te meten en te bekijken. Hoog genoeg om ‘m als werkblad te gebruiken en de juiste breedte voor het stukje muur. Een paar dagen later kregen we de sleutel van het nieuwe huis dus kon de kast daar gelijk bezorgd worden.

Voor het opknappen van de kast had ik wel een idee: een mix tussen een landelijke stijl waarbij je een witte kast hebt met een donker blad en apothekerskasten die vaak blauw/grijs zijn met ook een donker blad of donkere accenten. Maar dan een beetje low-budget en op mijn eigen manier.

Schuren

Het schuren en verven van de kast was tussen het muren schilderen en laminaat leggen best te doen. De kleur hebben we laten mengen in de bouwmarkt, maar de verf lijkt niet echt op de kleurstaal. Wat ik volgende keer absoluut niet zou doen is verven met warm weer. Omdat ik de kast af wilde hebben voor de verhuizing heb ik ‘s avonds laat geverfd terwijl het echt nog te warm was. Een nadeel aan verhuizen in de zomer. Daardoor heb ik op sommige plekken ook wat druipers op m’n kast zitten.

Uiteindelijk ben ik wel superblij met mijn kast. Er kan heel veel in en ook heel veel op! Het koffieapparaat en de waterkoker staan nu niet op het kleine werkblad van de keuken en heb ik een dienblad gevuld met spullen die we vaak gebruiken. Hoewel je van te voren niet weet of je voor de juiste oplossing kiest en hoe je project uitpakt zou ik dit zo nog een keer doen!

Helemaal af
Reacties uitgeschakeld voor De extra keukenkast