Vuurwerk in Antwerpen
Overig

Een rustige jaarwisseling

Dingen veranderen. Sommige dingen veranderen zelfs vrij snel. Misschien ook wel omdat ze vrij snel verergeren. Hoewel mijn vriend zes jaar geleden zelf nog wat vuurpijlen de lucht in schoot met oud en nieuw zijn we dit jaar voor de tweede keer ‘vuurwerkvluchteling’.  En dan naar het heerlijke rustige België. Ja, dat land waar je altijd vuurwerk kunt kopen. 

Want dat je er vuurwerk kunt kopen wil niet zeggen dat het ook afgestoken mag worden. De laatste jaren zijn de regels sterk aangescherpt. In sommige gemeenten mag het in een bepaald tijdvak, bijvoorbeeld van 23.30 tot 00.30. In andere plaatsen mag het helemaal niet, tenzij je toestemming van de burgemeester hebt. 

Wij gingen naar Antwerpen, een stad waar we graag komen en ook goed de weg kennen. We kwamen aan het begin van de middag aan in onze Bed and Breakfast. Daarna hebben we de hele middag een beetje rondgeslenterd en rondgewandeld en wat geshopt.  

Eigenlijk viel het pas met het invallen van de avond op dat er ook echt geen vuurwerk te horen is. Bij ons in Oosterhout begint het al met incidentele knalletjes vanaf september. De laatste dagen van het jaar wordt er sowieso constant vuurwerk afgestoken. Is het in Antwerpen heerlijk stil. 

Na een gemakkelijke maaltijd van onze vriend Sergio hebben we een poos doorgebracht in de Bed & Breakfast. Er zat een bad in de kamer. Dat hebben we thuis niet, dus daar moet je gebruik van maken. 

Maar het beste moet nog komen: hoewel er geen consumentenvuurwerk is toegestaan is er dus wel een grote vuurwerkshow aan de Schelde. Zo hoefden we niet op te letten waar en op welke manier er vuurwerk werd afgestoken in je directe omgeving, maar konden we wel genieten van een sprankelend begin van het nieuwe jaar! 

Reacties uitgeschakeld voor Een rustige jaarwisseling